„Снага Српске!“ – слоган СНСД за локалне изборе

19.07.2016 Актуелно

На сједници Извршног комитета разговарано је и о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, о предстојећем референдуму о Дану Републике, као и о циљевима и припремама за локалне изборе.

Констатовано је да је СНСД грађанима Српске понудио убједљиво најбоље кандидате, да је СНСД у потпуности спреман за освајање увјерљиве побједе на предстојећим изборима, као и да је на свим нивоима организације завршен процес формирања изборних штабова.

Извршни комитет је за циљ одредио освајање побједе за начелнике/градоначелнике у 60 одсто локалних заједница у Републици Српској, док је циљ за коалицију СНСД-ДНС-СП да оствари побједу у 80 одсто општина и градова у Српској.

Извршни комитет СНСД-а је поздравио доношење одлуке у Народној скупштини Републике Српске о референдуму о Дану Републике, као и јединство које су том приликом постигле политичке странке из Републике Српске.

Констатовано је и да је референдум о Дану Републике од кључног значаја за Републику Српску, па је у складу са тим донесена одлука да СНСД покрене иницијативу за формирање заједничког референдумског штаба у који би биле укључени предсједници свих релевантних странака из Републике Српске, али и друге организације и појединци.

Извршни комитет СНСД-а је још једном пружио пуну подршку Влади Републике Српске у преговорима у вези са механизмом координације. Поновљено је и да је став Републике Српске о том питању јасан и бескомпромисан, да процес усаглашавања механизма координације ни на који начин није повезан са писмом намјере ММФ-у, као и да Српска никада неће пристати на политичке уцјене.

Архива