Радојичић: Немам намјеру да водим прљаву кампању

19.07.2016 Актуелно

Радојичић сматра да град није банкротирао, али да је тачно да нема новца за развојне пројекте.

„Град је одржао ликвидност и то је добро. Једна од првих ствари које би требало урадити је репрограм дуга од 75.000.000 КМ, које би у наредне четири године требало отплатити“, рекао је Радојичић за „Вечерње новости“.

Он је додао да има много начина да се град развија, али да се не може урадити много базирајући се на буџет, те најавио реорганизацију градске управе већ од 1. јануара.

Радојичић сматра да Бањалука мора добити меморијални центар за пале борце и цивиле на Бањ брду, као спомен на све жртве положене у протеклим ратовима.

„То би било мјесто гдје би се обиљежавао Дан Републике Српске и гдје би се повезали сви споменици из више ратова“, појаснио је Радојичић.

Он је истакао да нема намјеру да води прљаву кампању, те да му је жао што се, умјесто да се иде у програмску расправу, иде у личну дискриминацију.

„Умјесто да супротставимо аргументе за кључне проблеме града, они се баве мојом породицом, од чега грађани немају никакве користи“, рекао је Радојичић.

Коментаришући упозорења опозиције у Бањалуци на изборну крађу, Радојичић је оцијенио да противкандидат прави одступницу за неуспјех и то три мјесеца прије избора.

Архива