Представници Бошњака уцјењују Српску

11.07.2016 Актуелно

Шпирић, који је и посланик у Представничком допу парламента БиХ, рекао је да све што се десило у вези са аранжманом са ММФ-ом за њега није изненађење, али да није сигуран да политика уцјена може бити савезник било каквом успјеху, а да инат политика може одвести БиХ само у суноврат.

„Упозоравам већ готово двије деценије да политика уцјена и освете није политика на којој може почивати било која држава, па ни БиХ. Плашим се да је толика врста политичког аутизма, па чак и мазохизма која долази из Сарајева опасна не само за БиХ, него за цијели регион“, изјавио је Шпирић за „Глас Српске“.

Он је појаснио да се у писму намјере ММФ-у нигдје не тражи усаглашен ССП, иако сматра да треба радити на томе да се дође до усаглашеног текста.

„Мора се радити на тражењу компромиса и рјешења за ССП, али то не значи да треба блокирати све друге процесе. Уколико буде уложен додатни труд и напор, вјерујем да ће доћи до рјешења“, истакао је Шпирић.

Он тврди да БиХ улази у веома ризичну јесен, најризичније вријеме од Дејтона, јер се праве грешке са несагледивим посљедицама.

„У вријеме када је БиХ пред великим безбједоносним изазовима, када треба да реализује Реформску агенду, када је на сцени велика избјегличка криза, када се десио „брексит“ и сада када су објављени резултати пописа, према коме Бошњака има више од 50 одсто, право је питање да ли је БиХ на европском или „Алаховом путу““, навео је Шпирић.

Он је рекао да све што се дешава у БиХ води у даљу нестабилност.

Архива