Потписано Писмо намјере са ММФ-ом и упућено у Вашингтон

31.07.2016 Актуелно

Он је навео да су ријешена и питања у вези са механизмом координације, а то су питање одлучивања, предсједавања и представљања према европским институцијама.

„Овим су створени услови за формално прихватање механизма координације“, рекао је Додик након састанка у Источном Сарајеву којем су присуствовали премијер Српске Жељка Цвијановић, предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, пресједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић и организатор састанка шеф Делегације Европске уније у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк.

Додик је оцијенио данашњи састанак квалитетним.

„Покушали смо разјаснити и нека питања у вези са транспортном стратегијом“, рекао Додик и најавио да ће наредних дана бити размотрено оно што је Савјет министара БиХ у вези са овим питањем усвојио, те да ће Република Српска, уколико буде потребе, доставити своје примједбе.

Према његовим ријечима, наредних дана биће изршен увид у оно што је усвојио Савјет министара БиХ када је ријеч о транспортној стратегији и уколико Влада Српске буде имала неке примједбе биће отклоњене у даљем одлучивању и процесуирању кроз институцију Савјета министара.

Он је истакао да је данашњи разговор био усмјерен искључиво на наведена питања.

„Договором о механизму координације је завршено дугмјесечно натезање ко је у праву, а ко не“, рекао је предсједник Српске.

Архива