СНСД: Показати јединство на референдуму 25. септембра

30.07.2016 Актуелно

Они су на конференцији за новинаре истакли да референдум надилази политичке и идеолошке разлике због чега сви треба да изађу и покажу јединство.

Говорећи о изборном програму кандидата СНСД-а за градоначелника Бањалуке Игора Радојичића, Палија, који је и потпредсједник градског одбора СНСД-а, најавио је да постоји намјера да се формира комунални холдинг.

„Циљ је да се обједине све комуналне службе и предузећа, као и још неке службе и одсјеци, попут оног за паркинге и гараже, ватрогасна бригада и слично. Циљ је да се рационализује њихово пословање, смање трошкови и појачају инвестиционе могућности да би се могли градити нови комунални капацитети. То би објединило поменуте услуге и поједноставило људима плаћање и праћење тих трошкова“, рекао је Палија.

Он је истакао да је планирана реорганизација и развој више локалних предузећа и установа, као што су Градска развојна агенција и Центар за развој села, што би стимулисало самозапошљавање.

„Посебно ћемо се залагати за мјере које ће унаприједити професионални и рекреативни спорт с нагласком на изградњи рекреативних зона, спортских терена и игралишта за дјецу, уз уређење обала Врбаса, шеталишта и трим стаза“, најавио је Палија.

Он је нагласио да Бањалука нема времена за песимизам одређених људи и да је поносан што је дио тима младих који имају идеју како да сутра воде Бањалуку на челу са кандидатом за градоначелника Игором Радојичићем.

„Радојичић има пуно тога да понуди грађанима и убијеђен сам да Бањалука улази у нову фазу развоја која ће обезбиједити економску и туристичку перспективу града“, поручио је Палија.

Кандидат СНСД-а за одборника у локалном парламенту и предсједник младих социјалдемократа Бањалука Александар Бузаковић истакао је да изборни програм ове странке за Бањалуку, који ће званично бити представљен почетком августа, подразумијева и изградњу и доградњу постојећих школских објеката и вртића.

„Конкретно ријеч је о изградњи нове или доградњи постојеће школе у насељу Старчевица чиме би се проширио капацитет за неких 800 мјеста. Када је ријеч о вртићима, програмом је предвиђено да постојећи школски објекти прошире капацитете и да се на мјетима гдје има простора дограде нови капацитети како би примили 300, 400 дјеце“, рекао је Бузаковић.

Он је рекао да такви простори постоје у центру града и насељима Шарговац, Куљани и Лазарево.

Архива