Недопустиво да Шаровић буде лидер антиреферендумске кампање

22.07.2016 Актуелно

За Шаровићеву изјаву да референдум о Дану Републике Српске генерално не може ништа промијенити, Кошарац је данас за Срну оцијенио да је политички тенденциозна и супротна интересима грађана Српске.

„У овој изјави манифестовао је своју улогу, а његова улога дефинитивно је улога главног човјека Бакира Изетбеговића“, истакао је Кошарац, који је шеф Клуба посланика ове странке у Представничком дому парламента БиХ.

Према његовим ријечима, оно што данас за Бакира Изетбеговића ради Шаровић некада су за Алију Изетбеговића радили Мирко Пејановић, Татјана Љујић Мијатовић и други.

„Забрињавајућа је трансформација Шаровића као бившег предсједника Републике према сарајевској политичкој потреби“, рекао је Кошарац.

Истичући да не разумије Шаровићеву изјаву да се након референдума ништа неће десити Кошарац је навео да референдумом Република Српска показује своје демократско, уставно право да њени грађани изразе став о неком питању.

„Зашто Мирко Шаровић заједно са политиком Бакира Изетбеговића то покушава да минимизира? Који су разлози“, пита Кошарац и додаје да о томе треба питати и оне људе који су учествовали у доношењу одлуке о проглашењу Републике Српске 9. јануара 1992. године – Момчила Крајишника, Радована Караџића, Војислава Максимовића и друге.

Наводећи да је недопустиво што је Шаровић, који је и министар спољне трговине и економских односа БиХ, преузео обавезе СДА и неких људи из међународне заједнице да негира оно што су званичне институције Републике Српске одлучиле Кошарац је изразио увјерење да ће то грађани знати санкционисати.

Архива