Кошарац: Политика СзП-а наноси Српској све већу штету

19.07.2016 Актуелно

Према његовим ријечима, свака сједница Савјета министара БиХ представља нову опасност по Републику Српску јер министри из такозваног СзП-а, посебно из редова СДС-а, ћутке прелазе преко најпрљавијих подвала и уцјена водећих бошњачких политичара.

„Прво су Младен Иванић и Младен Босић преварени око пописа, а сада и Мирко Шаровић каже да је обманут тврдњама колеге /Исмира/ Јуска из Савјета министара БиХ да је Република Српска дала сагласност за усвајање Оквирне стратегије саобраћаја до 2030. године, иако у том документу нема ни једног јединог пројекта из Српске! Докле ће их варати, обмањивати и уцјењивати на штету свих грађана Републике Српске“, запитао је Кошарац у изјави Срни.

Он је додао да је потпуно немогуће да Шаровић није знао за више пута јавно саопштени и написани став Владе Републике Српске да се Оквирна стратегија саобраћаја не може усвајати без механизма координације и усаглашавања са Стратегијом Републике Српске.

„Република Српска ће вјероватно изгубити милионе евра финансијске подршке ЕУ и међународних финансијских инстититуција за изградњу путне инфраструктуре због снисходљивог и аутистичног понашања министра Шаровића“, упозорио је Кошарац.

Он је нагласио да је по Српску изразито штетно и ћутање српских представника у заједничким институцијама БиХ на уцјене Бакира Изетбеговића и Дениса Звиздића у вези са усвајањем механизма координације, односно довођењем у везу тог питања са кредитом Међународног монетарног фонда.

„Очигледно је да су Изетбеговић и Звиздић, због слабости представника такозваног Савеза за промјене, потпуно овладали заједничким институцијама БиХ. Како може Денис Звиздић у име цијелог Савјета министара БиХ да уцјењује Владу Републике Српске, а да Мирко Шаровић не реагује? Умјесто реакције, која би значила замрзавање доношења било какве одлуке у Савјету министара док уцјене не престану, Шаровић диже руку за изразито штетну Оквирну стратегију саобраћаја и тако потврђује Звиздићев став да се одлуке могу доносити без механизма координације и без сагласности Владе Српске“, закључио је Кошарац.

Архива