Јовановић комеморацију у Поточарима користи за личну промоцију

11.07.2016 Актуелно

На питање да прокоментарише Јовановићеву изјаву у Поточарима да је долазак његова људска обавеза и политичка дужност, те да му је драго што многи људи у Србији говоре да се у Сребреници догодио геноцид, Додик је оцијенио да „Јовановић данас тамо свакако није представник Србије“.

„Његови јавни наступи у вези са Сребреницом не доприносе ни миру нити разумијевању, за шта се залажу Србија и њен премијер Александар Вучић који је, упркос јавно изреченим таквим ставовима у Поточарима, прошле године једва извукао живу главу“, рекао је Додик.

Предсједник Српске је истакао да Јовановић и данас фалсификује истину, покушавајући да по ко зна који пут злочин у Сребреници назове геноцидом у стилу својих међународних ментора, на наговор којих је ових дана и Народној скупштини Србије предао Приједлог резолуције о признавању геноцида у Сребреници, иако нешто слично није усвојио ни Савјет безбједности УН.

„С обзиром на то да је изгубио било какву подршку српског народа на недавним изборима, Јовановић тако покушава да са Странком демократске акције, исполитизованом причом о геноциду и нападом на Републику Српску и српски народ добије било чију подршку и било какав политички легитимитет“, навео је Додик.

Предсједник Републике Српске је додао да се и Јовановић тако нашао у друштву оних којима Сребреница служи за сасвим друге циљеве од оних које јавно прокламују.

Архива