Joш један доказ да је БиХ илузорна земља

01.07.2016 Актуелно

Додик је оцијенио да се од БиХ прави потпуно илузорна земља настојањима да се једна истина коју форсирају Бошњаци, а која њима одговара, наметне и другима.

„То је нешто што мора свима да буде јасно. Несхватљива је ароганција и настојање да се резултати објаве на овај начин, упркос јасним ставовима Народне скупштине и свих институција Републике Српске. То је учињено уз очигледну асистенцију међународног фактора у БиХ који је још једном показао да је дефинитивно навијачка страна, а не страна која би требало да овдје обезбиједи објективне и консензусом договорене процедуре и, наравно, на основу тога и податке“, истакао је Додик.

Он је нагласио да је веома јасно да Република Српска неће признати ову врсту пописа и неће ни објавити те резултате, јер су спекулативни.

„Из овога смо видјели све и још једном се потврдила та ароганција међународног фактора и домаћих политичких фактора у Сарајеву који су настојали да на овај начин игноришу Републику Српску“, оцијенио је предсједник Српске.

Он је навео да су закључци парламента Српске веома јасни и да, што се тиче пописа, Република Српска треба да иде својим путем и објави своје резултате.

„Ми ћемо веома брзо одржати нову сједницу Народне скупштине и донијети закон о попису који је неопходан да би објавили своје резултате којима ми располажемо. Тако да је ово што су они учинили у Сарајеву узалудан посао, који више штети БиХ него што јој користи. Ако неко хоће да БиХ буде што је више могуће неуспјешна земља, онда је ово доказ и повод да се тако нешто тврди“, поручио је Додик

Архива