Додик у Телерингу: Референдум није усмјерен против Бошњака

27.07.2016 Актуелно

Друштво у којем константно тиња одређена врста подјеле не може крупним корацима напријед, истакао је Додик, додавши како се то најбоље види из константне потребе Бошњака да буду једини који доносе одлуке.

Бошњацима не смета, истакао је предсједник Српске, да злоупотребљавају институцију Уставног суда и са страним судијама оспоравају Дан Републике, али се осјећају као жртве када Срби одлуче да се заштите користећи демократска средства, тачније референдум, као највиши облик изјашњавања воље једног народа.

– Ово није усмјерено против Бошњака. Ово није ни требало да дође на дневни ред, ако је то неко ставио на дневни ред онда је то Бакир Изетбеговић својом апелацијом и двојица судија муслимана са странцима који су донијели такву одлуку – истакао је предсједник Републике Српске, Милорад Додик.

Причу о референдуму не треба минимизирати, наглашава предсједник Српске, додајући да је најјача снага оних закона иза којих стоји воља народа, а иза Дана Републике, на референдуму, 25. септембра стаће народ Српске поручио је предсједник.

Говорећи за емисију Телеринг, предсједник Српске је истакао да је референдум о Дану Републике само један у низу, и да је он резултат борбе Српске да се у Босни и Херцеговини референдум призна као легитимно демократско средство, које никако не смије дијелити један народ. Не смије бити подјела око референдума, тврди Додик истичући да се због тога чека став јасан опозиције у Републици Српској, како би се, тек када се и они сложе, покренула и нека наредна референдумска питања.

Архива