Додик: Састанак о Мостару без Срба-наставак антисрпске политике

22.07.2016 Актуелно

„Да је другачије, Кормакова би јуче на састанак позвала и представнике Срба у Мостару, који тамо имају јасну позицију, организовани су и у посљедње вријеме показују веома активан однос према политичким и сваким другим збивањима у Мостару“, рекао је Додик за Срну.

Он је истакао да је Кормакова, не позивајући Србе на тај састанак, практично поручила да се на Србе и не рачуна у том граду и да они за њу нису никаква политичка чињеница.

„С друге стране, имамо веома ревностан однос америчких дипломата када је ријеч о настави десеторо бошњачке дјеце у неком мјесту у Српској, у ситуацијама гдје Република Српска само спроводи своје законе“, напоменуо је Додик.

На иницијативу Амбасаде САД у БиХ у Сарајеву је јуче организован састанак на коме су политички представници Бошњака и Хрвата покушали да пронађу рјешење о одржавању локалних избора у Мостару, који је у политичкој кризи већ осам година.

На састанак нису позвани представници Срба, иако су раније у више наврата изражавали интересовање да учествују у разговорима који се тичу Мостара, наводећи да овај град није искључиво бошњачки и хрватски.

Архива