Додик: Одлуку о референдуму нико неће моћи да оспори

15.07.2016 Актуелно

Референдум је, каже, важан догађај у колективној свијести сваког народа, а важност референдума о Дану Републике јесте у томе да српски народ из Републике Српске заштити право да самостално одлучује о својој судбини.

Референдум о Дану Републике – за предсједника Милорада Додика је прилика и важан тренутак у којем српски народ не може и неће да пропусти да искаже своју вољу и свој став.Сматра, тиме се поручује лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу и његовој политичкој опцији да не могу да Српској оспоравају права која јој припадају.

БиХ, поручује, мора да буде само дио компромиса и консензуса, без уплитања странаца. Данас се, каже, ниједно питање не може ријешити без стране интервенције и високих представника, што веома често доведе до прегласавања Републике Српске и српског народа у Уставном суду БиХ, какв је и случај с пресудом о оспоравању Дана Републике.

Свјестан је и да ће неки оспоравати референдум већ након ове сједнице републичког парламента, али ко то покуша, у томе, поручује, неће успјети.

Предсједник Додик позвао је српски народ да изађе на референдум и потврди да 9. јануар као Дан Републике, што каже ни у којем случају неће угрозити ни бошњачки ни хрватски народ у Српској.

Архива