Вишковић: Ријешити питање пописа или посебна сједница НСРС

08.06.2016 Актуелно

 

Вишковић је рекао Срни да СНСД још није упутио званични захтјев Народној скупштини Републике Српске за одржавање посебне сједнице, али да ће о наведеној одлуци бити ријечи на скупштинском Колегијуму у петак, 10. јуна.

„Даћемо могућност Савјету министара БиХ да ријеши наведено питање. Уколико то не уради затражићемо да посебна сједница буде одржана 21. јуна“, прецизирао је Вишковић.

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Бранислав Бореновић рекао је Срни да ова странка подржава одржавање посебне сједнице због одлуке о јединственом програму обраде података пописа становништва у БиХ.

„Потребан је политички консензус у Републици Српској о наведеној одлуци. Све политичке партије морају гледати у свему овоме интерес Српске да би се у скупштинској расправи дошло до најбољих рјешења“, каже Бореновић.

У Народној скупштини Републике Српске Срни је речено да још није добијен захтјев парламентарних странака за заказивање посебне сједнице због одлуке о јединственом програму обраде података пописа становништва у БиХ.

Одлуком, коју је директор Агенције за статистику БиХ Велимир Јукић донио је 18. маја, предвиђено је да 196.000 спорних пописница буде третирано као резидентни становници.

Архива