Треба поздравити буђење Црнатка из сарајевског сна

13.06.2016 Актуелно

„Треба поздравити буђење министра Игора Црнатка из сарајевског сна. Што се тиче Владе Српске, она је имала и има јасан став и о попису, и о механизму координације и о адаптацији Споразума о стабилизацији и придруживању, што није био случај са партијама из Републике Српске које врше власт на нивоу БиХ“, рекла је Цвијановићева, на питање Срне да прокоментарише изјаву Црнатка којом позива премијера Српске да обезбиједи подршку од странака које имају министре у Влади за борбу у вези с пописом, тврдећи да „то до сада није био случај“.

Цвијановићева је поручила да Владу Републике Српске нико, а поготово Игор Црнадак, не треба подсјећати шта треба да ради јер су се пописом бавили више пута и доносили закључке.

„Жао ми је што то раније нису чинили СДС, ПДП и НДП, али поздрављам њихову идеју да тиме коначно почну да се баве. Било би добро да су се на јединство у дјеловању позивали прије него што су несмотрено прихватали механизам координације чиме су отежали позицију институција Републике Српске које мјесецима настоје да исправе ту њихову грешку“, истакла је предсјендик Владе Српске.

Цвијановићева је нагласила да су партије које чине Владу Републике Српске опрезне и понашају се одговорно због чега нико и не може да их превари.

Архива