Српска упркос изазовима показује снагу да преживи и опстане

28.06.2016 Актуелно

Присуствујући обиљежавању крсне славе Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ на Озрену, Додик је истакао да је важно да се српски народ окупи око видовданске традиције и вриједности које баштини Војска Републике Српске.

„Окупљање поводом Видовдана и крсне славе наше војске има посебан значај за нас Србе, с обзиром на то да знамо да је Војска Републике Српске /ВРС/ учинила одлучујући корак да одбрани свој народ, а касније и да се одбрани конституисана Република Српска која је створена политичком вољом њеног народа“, истакао је Додик.

Он је изразио задовољство што је у то вријеме, као посланик у Народној скупштини Републике Српске, учествовао у доношењу свих важних одлука за Републику, посебно одлуке о њеном конституисању и одлуке о формирању ВРС 12. маја.

„То је био сигуран знак да ћемо одбранити све оно што јесте српски народ и што јесте Република Српска. Сјећање на ту велику улогу ВРС се не губи, посебно на Видовдан који је од историјског значаја за нас Србе“, поручио је предсједник Српске.

Архива