Српска мора остати на позицијама које је креирао СНСД

11.06.2016 Актуелно

Додик је нагласио да је СНСД капитализовао све кључне вриједности овог друштва и спроводио их тако да је многима јасно да су одбрана и јачање Републике Српске неприкосновени и да је то циљ свих активности ове политичке партије.

„Настојање СНСД-а је да јасно каже да је за подршку Дејтонском мировном споразуму, а не ономе што је креирао високи представник који је кршио Дејтонски споразум. Нисмо спремни да одступимо од наших интереса и да нас стално нешто кажњавају јер мисле да овдје могу да добију све. Република Српска је по томе постала препознатљива у региону“, рекао је Додик новинарима у Броду.

Додик, који је и предсједник Републике Српске, нагласио је да је Српска данас једна од најстабилнијих политичких заједница у региону и њене институције функционишу без икаквих проблема, у демократском амбијенту.

„Скупштина ради, Влада ради, доносимо одлуке и боримо се да превазиђемо проблеме“, навео је Додик.

Он каже да једно то што Република Српска није без проблема и никада није ни била, али да је друго то што се спекулацијама настоје креирати одређени проблеми.

„Република Српска настоји да оствари озбиљну побједу, а то је да у овом времену очува стабилност, када су можда све претпоставке биле да ће изгубити. Зато је то вриједност“, рекао је Додик.

Он је рекао и да је зато дошао у Брод да члановима СНСД-а захвали што су у мају препознали значај политичког тренутка када је СНСД организивао митинг у Бањалуци „Срцем за Српску“ и показао организациону и политичку снагу.

„Они су дио те снаге. Дошли су и дали подршку једном импозантном окупљању. Ја сам ту да подржим и начелника и нашу листу. Увјерен сам да ћемо остварити значајну побједу. У то нико не треба да сумња“, поручио је Додик.

Он је нагласио да је Општински одбор СНСД-а у Броду важна политичка организација која у континуитету добија изборе и остварује добре резултате у вршењу локалне власти, што је гаранација и за идуће изборе у којима СНСД очекује побједу и за начелника и за одборничку листу.

„Начелник и сви наши чланови овдје направили су једну добру атмосферу у корист Брода и у корист укупне побједе коју ће СНСД остварити и несумњиво показати да је најмоћнија политичка организација у Републици Српској“, поручио је Додик.

Архива