Слиједе иновације и реорганизације у градској управи

15.06.2016 Актуелно

„Неки ће бити реорганизовани, неки спојени, а неки укинути у Градској управи. Савремени менаџмент подразумијева доста малих флексибилних цјелина. Градска управа мора да реагује брзо, одговара ефикасно, мора постојати регистар предмета са учинком сваког чиновника, односно оног ко ради на одређеним предметима“, рекао је Радојичић за РТРС.

Радојичић истиче да град мора да добије главног архитекту, али и особу задужену за зеленило, паркове, за „оно што грађани траже“.

Он је рекао да је подршку за кандидатуру за градоначелника добио, како од грађана, тако и од руководства странке.

„Драго ми је да имам пуну подршку предсједника СНСД-а Милорада Додика и странке. Очекујем и подршку коалиционих партија, а изузетно је важно да је таква подршка и међу члановима СНСД-а“, рекао је Радојичић.

Он је подсјетио да СНСД, ДНС и СП већ неколико мандата сарађују у локалној власти у Бањалуци, али има проблема у другим општинама, што се рефлектује на њихове укупне коалиционе односе, али и сам град Бањалуку.

„Имамо јако добру комуникацију и сарадњу са градским одборима ДНС-а и СП. Очекујем да ћемо имати и дефинитивно њихову одлуку о подршци, односно да ћу бити заједнички кандидат све три ове странке“, рекао је Радојичић.

Он је истакао да градоначелника Бањалуке види као некога ко даје иницијативу, диктира темпо, има визију за више мандатних периода, ко ће давати стратешке правце развоја и рјешавати текуће проблеме.

„Вјерујем да ћу, заједно са великим потенцијалом који СНСД има у Бањалуци, са коалиционим партнерима, али и другим грађанима које смо спремни ангажовати у овоме, моћи одрадити све оперативне задатке и диктирати неки правац и темпо развоја града у наредном периоду“, рекао је Радојичић.

Он је за противкандидата опозиције Драгана Чавића рекао да ће он можда бити и једини кандидати за градоначелника Бањалуке, и да ће имати врло динамичну размјену мишљења.

„Господин Чавић је врло агилан опозициони посланик и знамо се некада и слагати у мишљењима. Имали смо слична мишљења о јавним финансијама, али има и ствари у којима се дубоко не слажемо – његов поглед да је све црно није добар и треба нам више мира, договора и слоге умјесто дубоких политичких подјела“, рекао је Радојичић.

Он је најавио да ће наредне седмице бити позната и листа СНСД-а за одборнике у Бањалуци.

Архива