Ријешено питање састава заједничких тијела

14.06.2016 Актуелно

„То су тијела која су прописана споразумом, али смо морали да обезбиједимо институционално присуство оних који доносе одлуке у оквиру унутрашње координације да би могло да се искомуницира и кроз таква тијела“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је навела да је завршен и дио који се односи на радне групе, као и колегијум министарске конференције.

Премијер Српске је нагласила да су тимови верификовали оно што је договорено на прошлом састанку, те да су ушли у коначну фазу договора.

„Морамо проћи још једном кроз сва рјешења и видјети евентуално још понеку формулацију која ‘штрчи’, али ријешићемо то“, закључила је Цвијановићева.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић и премијери Републике Српске Жељка Цвијановић и ФБиХ Фадил Новалић оцијенили су на данашњем састанку да је направљен видљив напредак у вези са усаглашавањем механизма координације и договорили да у наредним данима буде одржан још један састанак на којем би требало да буде финализовано ово питање.

На састанку, одржаном посредством видео-линка, констатовано је да је механизам координације један од корака који ће помоћи у припреми БиХ у даљој интеграцији ка ЕУ и да он треба да буде ефикасан и транспарентан, саопштено је из Савјета министара БиХ.

У раду су учествовали и министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда, ентитетски министри финансија Зоран Тегелтија и Јелка Миличевић, те специјални представник ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк.

Архива