Отворен обновљени здравствено-туристички центар „Бања Кулаши“

25.06.2016 Актуелно

Цвијановићева је рекла да ће Бања бити на услузи не само пацијентима, већ и здравству и туризму Републике Српске уопште.

„Очекујемо да ће ‘Бања Кулаши’ дати резултате не само због тога што ће овдје радити 50 људи, што је свакако значајно, већ и зато што ће се она у будућности развијати и унапређивати. Упознати смо са плановима руководства да ће у Бањи бити још садржаја, који ће унаприједити рад овог комплекса“, рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је истакла да је важно да је у близини бање изграђена Термоелектрана, проширени руднички капацитети, формирана нова општина Станари, те да се гради ауто-пут који пролази и кроз овај крај.

„Сада имамо и реконструисану и стављену у функцију нову бању која има традицију. Управо зато што датира из старих времена и што су сви упознати са љековитим својствима воде очекујемо да ће све то, уз нове садржаје, служити и пацијентима и туризму и здравству“, нагласила је премијер Српске.

Власник „Бање Кулаши“ Дубравко Земун подсјетио је да је бањски комплекс купио за два милиона КМ, а да се са реновирањем почело у мају прошле године.

„Бања тренутно располаже са смјештајним капацитетима 110 кревета, два базена и медицинским дијелом“, прецизирао је Земун.

Он каже да је данашњим отварањем завршена прва фаза реновирања, а да ће у другој фази услиједити проширење хотелских капацитета и изградња вањског базена.

Директор Фонда здравственог осигурања Републике Српске Дарко Томаш, који је присуствовао отварању обновљене Бање у Кулашима, рекао је да је Фонд препознао могућности лијечења својих осигураника у овој здравственој установи.

„Од 1. јула имамо потписан уговор и сигурно је да ће Фонд своје осигуранике упућивати на лијечење у ову бању“, каже Томаш.

Данашњем пуштању у рад обновљеног бањског комплекса присуствовао је и министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић.

Архива