Механизам координације мора бити заснован на уставним надлежностима

16.06.2016 Актуелно

Цвијановићева је на састанку са делегацијом Мониторинг комитета Парламентарне скупштине Савјета Европе данас у Бањалуци нагласила да је процес европских интеграција комплексан, али да се, ако се донесе адекватан механизам координације који верификује уставну структуру и који је прихватљив за све, може говорити о организованом кретању ка ЕУ.

Премијер Српске је оцијенила да су у посљедњем периоду учињени позитивни искораци да би се дошло до документа који ће бити функционалан, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

На састанку Цвијановићеве са делегацијом у којој су били Роџер Гејл и Егидијус Вареикис, те шеф Одјељења за мониторинг Парламентарне Скупштине Каролина Раво, разговарано је о активностима које институције Републике Српске предузимају у правцу реализације дефинисаних приоритета у процесу придруживања ЕУ.

Било је ријечи и о сарадњи и координацији између ентитета у примјени Реформске агенде.

Цвијановићева је нагласила да Влада Републике Српске предано ради на Реформској агенди, те да колективни успјех зависи од активности свих нивоа власти у БиХ на њеној реализацији.

Нагласивши да се највећи дио реформског посла одвија на нивоу ентитета, Цвијановићева је оцијенила да је изузетно важно што владе Републике Српске и Федерације БиХ добро сарађују на хармонизацији ентитетских прописа с циљем стварања бољег пословног и општег амбијента.

Архива