Извршни комитет СНСД-а: Српска не смије дати легитимент преварантском попису

06.06.2016 Актуелно

Из СНСД-а је саопштено да чланови Извршног комитета сматрају и да би на нивоу заједничких институција БиХ требало зауставити доношење било каквих одлука док питање пописа не буде адекватно ријешено.

На данашњој сједници Извршни комитет је констатовао да је неопходно одржати посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске, поводом „срамних и неприхватљивих покушаја фалсификовања пописа становништва у БиХ“.

Извршни комитет СНСД-а је констатовао и да је митинг владајуће коалиције под слоганом „Срцем за Српску“ био потребан и одлично организован, али и да су на том митингу грађани Бањалуке и Републике Српске на величанствен начин изразили своју опредијељеност за очувањем и јачањем Српске.

Осим тога, закључено је и да је Република Српска тај дан показала своју снагу и свој пуни демократски капацитет, а посебно је наглашен врхунски професионализам који је том приликом исказало Министарство унутрашњих послова Републике Српске, још једном потврђујући да је ријеч о најбољој безбједносној агенцији у региону.

На данашњој сједници Извршног комитета разговарано је и о механизму координације и закључено је да СНСД остаје при ставу поштовања уставних надлежности и да будући механизам координације мора прецизно одразити уставне надлежности свих нивоа власти у БиХ.

Извршни комитет је закључио и да је организационо стање у СНСД-у на изузетном нивоу и да је странка у потпуности спремна за постизање још једног побједничког резултата.

Извршни комитет је поздравио и постигнути договор са коалиционим партнерима о заједничком наступу на предстојећим локалним изборима, констатујући да је у питању једина коалиција која има довољно знања, одлучности, искуства и енергије да се избори за бољитак свих локалних заједница у Републици Српској.

Архива