Додику уручена Повеља за заслуге у помагању развоју Источног Сарајева

08.06.2016 Актуелно

Предсједнику Републике Српске Милораду Додику вечерас је у Источном Новом Сарајеву уручено највише признање општине – Повеља за заслуге у помагању развоју ове локалне заједнице.

Повељу је Додику уручио начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић током свечане академије уприличене поводом обиљежавања крсне славе општине – Спасовдана.

Захваљујући за ово признање, Додик је рекао да је Источно Сарајево стратешко подручје за Републику Српску у којем се добија или губи битка за Српску.

Додик је нагласио да признање општине Источно Ново Сарајево највише припада грађанима ове општине који су и имали корист од реализације свих пројеката за које је награђен.

„Дошао сам да подржим начелника и његов напор, заједно са његовим руководством, да у овој општини направе разлику. Они су то успјели у свом мандату и то би требало да буде примијећено. Част ми је што сам добио признање“, рекао је предсједник Републике Српске.

Начелник општине Ћосић истакао је да општина Источно Ново Сарајево жели да буде примјер другима у Републици Српској, те да је поносан на све што се у овој локалној заједници дешава у области бизниса, инфраструктуре, спорта и културе.

„Ово је једна од средина у Републици Српској која и у овим тешким временима иде добрим и снажним корацима напријед. Општина ће у овој години за реализацију пројеката издвојити више од 2,5 милиона КМ“, навео је Ћосић и додао да су завршени радови на дјечијем обданишту, површине 700 метара квадратних и капацитета 80 дјеце предшколског узраста и 20 јасличког.

Он је навео да је највише признање општине Источно Ново Сарајево додијељено предсједнику Републике Српске за огроман допринос у јачању инфрастуктуре у овој локалној заједници.

„Предсједник Републике Српске заслужан је за почетак градње регионалног пута Кула-Враца 2007. године, а помогао је да се из приватизационе масе ‘Телекома’ издвоји зграда данашњег Административног центра Града Источно Сарајево.

Предсједник Српске је 2008. године помогао оснивање РТВ Источно Сарајево са 300.000 КМ, 2012. године одобрено је 350.000 КМ за изградњу првог јавног обданишта“, навео је Ћосић.

Он је указао да се предсједник Додик увијек залагао за јачање Универзитета Источно Сарајево који је на територији општине.

Ћосић је указао и на чињеницу да је кабинет предсједника Републике Српске, такође, присутан у Источном Сарајеву као и да је предсједник Додик увијек истицао значај не само ове локалне заједнице, него и Града Источно Сарајево.

Архива