Додик: Протест у Приједору – политикантство

09.06.2016 Актуелно

„Они су, ако је већ у питању приватизација, 900 предузећа продали за 20 милиона КМ, а сада су нашли да причају о томе“, изјавио је Додик у Источном Сарајеву.

Према Додиковим ријечима, ријеч је о комплексном питању, о Руднику жељезне руде „Љубија“, који је приватизован управо у вријеме власти садашње опозиције у Српској.

„Дата су готово краљевска овлаштења ‘Миталу’, који је имао право да управља без икаквих оклијевања и односа са државом“, истакао је Додик и додао да је утврђено да су оштетили Републику за значајан износ због разлике у цијени које су остваривали у оквиру повезаних лица, па је тај предмет на суду.

„Пореска управа је то нашла и наравно да смо тражили да се то наплати“, каже Додик.

Предсједник Српске објаснио је да је уговор третирао и остали дио рудника, односно 49 одсто државног власништва као приоритетно право „Митала“.

„Неколико пута смо разговарали са њима и увијек су покушавали да добију најнижу могућу цијену. Њихова коначна цијена задњи пут је била 20 млиона. А ми смо разговарали са другима и та понуда је око 55 милиона, уз успостављање далеко боље организације и контроле свих економских и финансијских функција у том предузећу“, нагласио је Додик.

Он је рекао да може да разумије да су протести опозиције дио неке политичке приче.

„Били смо донијели одлуку да се и ми појавимо у Приједору, али вјерујемо да ће то бити испразна прича па нисмо хтјели да дамо значај томе“, навео је Додик и додао да подржава изјаву градоначелника Приједора Марка Павића да овом граду то не треба.

Додик је упитао опозицију зашто не дође протестовати сад у Источно Сарајево.

„Чуо сам да су припремили да протестују што је направљена зграда за смјештај људи који раде у заједничким институцијама, а спавају по различитим мјестима. Годинама долазим овђе и чујем да треба да се направи објекат, а кад се направи, онда вас нападну зашто правите. У сваком случају то остаје за добробит људи овђе, а онај ко жели да протестује нека то чини“, поручио је Додик.

Архива