Додик присуствовао свечаној инаугурацији новоизабраног ректора бањалучког Универзитета

13.06.2016 Актуелно

Предсједник Републике очекује да ће ново руководство бањалучког Универзитета подићи стандард ове високошколске установе и обезбиједити далеко бољи рејтинг и позицију на међународним листама.

„У том погледу очекујемо реформе које ће омогућити да бањалучки Универзитет постане препознатљив по свом успјеху“, истакао је предсједник Додик обраћајући се данас у Бањалуци на свечаној инаугурацији новоизабраног ректора бањалучког Универзитета Милана Матаруге.

Честитајући Матаруги преузимање дужности ректора, предсједник Додик је рекао да од њега очекује да бањалучки Универзитет буде још бољи и међународно видљивији, те да се може похвалити са новим научним и образовним достигнућима и да институције Републике Српске сарађују са универзитетом у складу са позитивним законским прописима.

Предсједник Додик је изразио захвалност одлазећем ректору бањалучког Универзитета Станку Станићу за дугогодишњу успјешну сарадњу, истичући да је данас овај Универзитет у односу на 2006. годину бољи и организованији и са значајним потенцијалом да буде још бољи.

Предсједник Републике Српске је додао да је спроведена демократска процедура приликом избора ректора бањалучког Универзитета.

Архива