Додик и Драшковић: Разговори о оживљавању Тјентишта

03.06.2016 Актуелно

Најављен је нови пројекат на Тјентишту, који би јавно-приватним партнерством,заједно реализовали Влада и концерн Свислајон Таково.

„Важно је да простор Тјентишта осмислимо и дамо му нову снагу“- поручио је предсједник Српске.

То би, каже, требало да буде не само рехабилитовано култно мјесто, већ и обогаћено новим садржајима и самоодрживо, у ком ће мјештани имати посла, а туристи садржаје.

„Ми из државе мислимо да је веома важно имати ваљане садржаје на путу Београд – према мору. Мислим да је овај путни правац од Београда, Вишеграда, Тјентишта, Требиња доле према мору један од најважнијих коридора и праваца које Србија има и само осмишљавање и рехабилитовање и нови садржаји Тјентишта уважавајући све оно што раде најеминентнији национални паркови у свијету свакако је наш циљ“, изјавио је Додик.

Предсједник је истакао да ће подржати Драшковићеве намјере да помогне Херцеговини, и уложи властити капитал, да овај дио Српске има бољу понуду.

Драшковић најављује и пројекте у Љубињу и изградњу Фабрике за производњу органске хране, у наредне три године.

„Моја је жеља и мој циљ да не буде више емиграција из Херцеговине него да буде обрнут процес- имиграције у Херцеговину, да се враћа младост, интелектуалци, да овдје налазе смисао, перспективу и будућност живота“, поручује Драшковић.

Драшковић каже и да напредују радови на пројекту Град сунца, чијим би завршетком, истиче, посао требало да добије 1500 радника.

Архива