Цвијановић-Теодореску: Спремност за јачање економских веза

09.06.2016 Актуелно

Премијерка Цвијановић и амабасадор Теодореску истакли су обострано задовољство досадашњом међусобном сарадњом, те размијенили мишљења о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској, БиХ и региону.

Цвијановићева је поновила да је Српска опредјељена да задржи активну улогу у процесу европских интеграција у БиХ уз пуно уважавање Дејтонског споразума.

Говорећи о механизму координације, као једном од кључих елемената за европско кретање БиХ ка Европској унији, премијерка је нагласила да Република Српска од самог почетка има активан приступ у рјешавању европских питања, истаквши да су у посљедњем периоду учињени позитивни искораци како би се дошло до документа који ће бити функционалан и који ће у потпуности уважавати уставне надлежности свих нивоа власти у БиХ.

Истакнута је обострана спремност за јачање економских и других веза између Српске и Румуније те изражена нада ће она бити интензивирана у будућности.

Премијерка Срспке захвалила је амбасадору Румуније за подршку и досадашњи ангажман и пожељела му срећу на професионалном и личном плану.

Архива