Цвијановић: Одлука о „Космосу“ у предвиђеним роковима

24.06.2016 Актуелно

 

– Донијели смо одлуке везано за „Космос“, и то је пут којим смо се запутили, у нади да ће све бити извршено у роковима како је то предвиђено – рекла је Цвијановићева.

Премијерка Српске је напоменула да то није први примјер таквог финансијског и организационог реструктурисања домаћих предузећа.

– То је концепт на који покушавамо да спасимо све оно што је могуће да се спаси у Републици Српској, а што би требало да значи очување радних мјеста с обзиром да постоје одређени уговори и гаранције да се на основу послова који се могу одрадити уколико уђемо у такво реструктурисање дефинитивно може гарантовати и опстанак предузећа – рекла је Цвијановићева.

Одбор Синдикалне организације предузећа „Космос“ из Бањалуке затражио је раније од Владе Српске да до 1. јула донесе одлуку о финансијском реструктурисању овог предузећа, које је у власништву Владе Српске.

Влада Српске је на сједници 23. јуна усвојила извјештај о пословању „Космоса“ за прошлу годину и упознала се о информацији о изради плана финансијског и оперативног реструктурисања овог привредног друштва.

Архива