Ћосић: Молба Самарџији да више „не помаже општини“

01.06.2016 Актуелно

„За овај период од када сте градоначелник и од када беспоговорно извршавате захтјеве својих сарадника скривених иза вас – много сте нам помогли“, навео је Ћосић, реагујући на изјаве Самарџије да средствима у ребалансу буџета града Источно Сарајево помаже општину Источно Ново Сарајево и да ће се помоћи у реализацији одређеног инфраструктурног пројекта на подручју општине Источно Ново Сарајево.

Ћосић каже да у овом периоду нису добили ни марку директних трансфера из буџета града Источно Сарајево, али су добили „безброј посјета грађевинске инспекције с циљем откривања такозване грађевинске мафије“.

„Добили смо и низ изгубљених судских пресуда за уједе паса луталица чије уклањање су требале да плате Ваше службе нашим новцем од комуналних такси и накнада, добили смо све Ваше анализе да је гријање наших топлана у средњим школама најскупље од свих облика гријања, те да ћете тражити јефитиније изворе загријавања“, напоменуо је Ћосић.

Он је додао да су добили и мноштво посјета Самарџије централној општини града Источног Сарајева, гдје, игром случаја, он обавља своју функцију, као и градоначелникову „резолуцију да дестабилизују град Источно Сарајево“.

„Међутим, на нашу заједничку жалост, у реалности нисмо добили ама баш ништа, односно општина Источно Ново Сарајево и њени грађани од града Источно Сарајево, који Ви представљате, нису добили ништа“, рекао је Ћосић, који је у прилогу писма доставио и анализу о издвајању средстава из буџета града Источно Сарајево за општине у саставу града путем директних трансфера.

Он је одбацио и тврдње да се издваја за општину Источно Ново Сарајево тако што се враћају рате кредита за зграду административног центра града која се налази на подручју општине Источно Ново Сарајево.

„Ако је то заиста тако, и ако се та средства издвајају за нашу општину, јавно Вас позивам да Скупштини града Источно Сарајево предложите одлуку којом ће власништво над зградом града Источно Сарајево 2022. године, када Вам истичу све рате кредита за административни центар, бити пренесено на општину Источно Ново Сарајево. До тада, престаните да нас обмањујете“, навео је Ћосић.

Он је оцијенио да, иако коректна и професионална, ранија сарадња са градоначелником није дала резултате.

„За нас политичаре избори пред нама су мјерило рада и резултата, али ће суд времена да наметне печат и Вама и мени, као особама које су радиле за грађане ове општине и града, чији сте Ви градоначелник, а ја начелник“, закључио је Ћосић.

Архива