Босић да одмах закаже наставак хитне сједнице

14.06.2016 Актуелно

„Нема никаквог смисла одржавати редовну сједницу Представничког дома без наставка 5. посебне сједнице и расправе о повлачењу или стављању ван снаге незаконите и самовољне одлуке Велимира Јукића. Представници Републике Српске у заједничким институцијама немају право да се понашају као да се ништа није догодило, као да се самовоља и безакоње није десило и као да Јукићева одлука не представља озбиљну опасност по Републику Српску и интересе српског народа“, упозорио је Кошарац у изјави Срни.

Он је поручио да посланици СНСД-а озбиљно разматрају могућност да се не појаве на редовној сједници Представничког дома Парламента БиХ, која је заказана за сриједу, 15. јуна.

„Шта да радимо на сједници Представничког дома, чији се закључци не поштују или игноришу?! Рок од десет дана којег је Представнички дом дао Савјету министара БиХ да достави информацију о Јукићевој одлуци истекао је прије три дана. Истина је да је сједница Савјета министара БиХ заказана за данас, али у дневном реду за ту сједницу пише да ће министри расправљати о информацији о тренутном стању активности на обради резултата пописа, што је чисти безобразлук“, нагласио је Кошарац.

Он је упозорио да посланици СНСД-а никоме, а поготово предсједавајућем Савјета министара БиХ Денису Звиздићу и његовом страначком шефу Бакиру Изетбеговићу, неће дозволити да се поиграва са захтјевима институција Републике Српске.

„Ако поједини представници такозваног Савеза за промјене допуштају да се Звиздић и Изетбеговић играју с њима као с малом дјецом, ми то нећемо дозволити. Нама је јасно да бошњачки политичари неће допустити да се Јукићева одлука стави ван снаге и да намјерно развлаче ово питање како би до 1. јула објавили нелегалне и нетачне резултате пописа. У том незаконитом послу представници Републике Српске не могу учествовати, нити ће Република Српска икада признати такве резултате пописа“, нагласио је Кошарац.

Он је најавио да ће, уколико Савјет министара БиХ Јукићеву одлуку данас не стави ван снаге и уколико ове седмице не буде одржан наставак 5. хитне сједнице Представничког дома, институције Републике Српске донијети одговарајуће одлуке којима ће заштитити интересе српског народа.

„Очекујем да сви представници Републике Српске у заједничким институцијама поштују одлуке које ће у вези с питањем пописа свакако донијети Народна скупштина Републике Српске“, закључио је Кошарац.

Архива