У протекле три године пензије увећане за 11,5 одсто

02.06.2016 Актуелно

Цвијановићева је изразила задовољство што је Влада Српске успјела да се побрине за пензионерску популацију на начин да су у протекле три године пензије повећане за 11,5 одсто, што су пензионери уведени у буџет и позицију број један као буџетског корисника што је, како је истакла, допринијело стабилности исплата пензија.

„Сада је тачно утврђено да се све исплате врше у року од седам дана за Републику Српску и додатна три дана за пензионере који су у иностранству“, нагласила је предсједник Владе Српске.

Она је најавила да у наредном периоду предстоје многе активности с циљем побољшања положаја пензионера које ће бити реализоване у партнерству институција Српске и уз подршку пензионерске заједнице, за коју је навела да су тешки преговарачи, али се, ипак, успио наћи заједнички језик.

Цвијановићева очекује да ће у наредном периоду доћи и до смањења цијена лијекова што ће додатно побољшати статус пензионера.

Она је нагласила да Влада предано ради на побољшању положаја пензионера с обзиром на то да ова популација дијели судбину укупне ситуације.

Цвијановићева, која присуствује Изборној скупштини Удружења пензионера Републике Српске, пожељела је успјешан рад овом удружењу, изразивши задовољство њиховом досадашњом подршком у протеклим тешким временима.

На изборној скупштини Удружења пензионера Републике Српске присуствују и потпредсједник Народне скупштине Српске Жељка Стојичић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Миленко Савановић и директор Фонда пензијског и инвалидског осигурања Републике Српске Младен Милић.

Архива