Захвалност Вучићу и Николићу на јачању односа Српске и Србије

24.05.2016 Актуелно

Он је захвалио Вучићу и Николићу за њихов позитиван однос и допринос јачању односа Српске и Србије, наводећи да су Српској од животне важности што је могуће бољи односи са Србијом.

„У вријеме Вучића и Николића ти односи су на највишем нивоу од када постоји Република Српска и зато сам им захвалан“, рекао је Додик за београдску ТВ Хепи, напомињући да је Вучић снажно побиједио на изборима у Србији и да треба испоштовати вољу народа.

Додик је навео да је њему као политичару и човјеку важна стабилизација Србије и њена економска снага, која ће јој омогућити да буде најмоћнија земља региона, јер она то по природи јесте.

Предсједник Додик је напоменуо да је Српска имала добре односе са Србијом и за вријеме Војислава Коштунице и Бориса Тадића, али да су у вријеме Вучића и Николића ти односи најбољи.

Он је подсјетио на велику љубав коју према Србији имају људи из Републике Српске и додао да Српска жели што јачу, снажнију и моћнију српску државу у региону.

Додик је додао да странци кажу Србији да се не мијеша када у Српској имају политичаре које могу да „сломе“, а траже јој да нешто уради када политичари у Српској не слушају странце.

Осврћући се на питање Косова, предсједник Српске каже да у Сарајеву говоре да треба нормализовати односе са Косовом, пошто то ради и Србија, али да он мисли да ако се то деси, то значи признање Косова, те поручује да БиХ неће признати Косово.

Говорећи о Зорану Ђинђићу, Додик је испричао да је долазио у његову вилу на Дедињу и да је покушао да га упозори на опасност, пошто је три дана прије Ђинђићевог убиства сазнао од људи из Војске Републике Српске да су се „појавили неки типови који траже снајперисту“ и да је циљ Ђинђић.

„Ђинђић је то игнорисао и рекао да не вјерује да је то могуће. Захвалио ми је што сам му скренуо пажњу, али да он као српски премијер не смије да показује страх. Нажалост, три дана касније је убијен“, рекао је Додик.

Архива