СНСД улази у изборе мотивисано, енергично и јединствено са ДНС и СП

08.05.2016 Актуелно

Додик је након сједнице Главног одбора /ГО/ СНСД-а у Градишци рекао да је вечерас потврђен ранији договор са ДНС-ом и СП-ом о томе гдје ће ко имати кандидата који ће бити подржан од осталих политичких партија.

„Ми ћемо овог пута бити на страни велике побједе ове коалиције, која ће обезбиједити побједу у значајном броју општина“, оцијенио је Додик.

Према његовим ријечима, ГО СНСД-а вечерас је прихватио подјелу кандидата на нивоу четири општине у Федерацији БиХ и на осталим општинама гдје кандидате има СНСД и мисли да може нешто да учини и политички профитира.

Додик је нагласио да СНСД има потпуну одговорност за Републику Српску, као државотворна партија која је 10 година афирмисала само снагу Републике као примарни политички циљ, да има иза себе резултате, да због тога тражи подршку грађана и да је она, према свим анкетама, већа од подршке њених опонената.

Оцјена ГО СНСД-а, како је рекао, јесте да је критично вријеме за ову партију било вријеме општих избора, када су многи били против СНСД-а, али да је вријеме од избора до данас показало да СНСД води најрационалнију и најздравију политику у Српској, а да су опоненти тој политици показали своје право лице на нивоу заједничких институција БиХ.

„Оно што се може карактерисати издајом, то је онда када жртвујете капацитете властите Републике који су уставни како би ојачали капацитете заједничких институција који су неуставни“, истакао је Додик.

Говорећи о кандидату за градоначелника Бањалуке, Додик је рекао да према коалиционој расподјели то мјесто припада СНСД-у, да је име већ познато, али да ће оставити градској организацији да то саопшти.

Додик, који је предсједник Републике Српске, рекао је да је за сутра поподне у свом кабинету сазвао састанак са лидерима политичких партија. „Ако дођу, а ако не дођу то ће исто бити показатељ. Објаснио сам зашто желимо тај састанак“, додао је Додик.

Он је поручио да сви заједно треба да се окупе око Републике Српске и онда ће сви бити на побједи.

„И они који буду протестовали против институција власти не смију да протестују против Српске и у том погледу морамо да се окупимо око Српске. Ако се око ње окупимо, онда смо сви на побједи. До сада нисмо имали практична понашања Савеза за промјене на том плану у Сарајеву, а данас је видљиво да су те активности биле штетне по Српску“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, у политичком смислу драматично је промијењена политика која је подразумијевала да су ставови који долазе из Републике Српске неприкосновени у заједничким институцијама.

„Они су промијенили ток ствари тако што желе да ставови које усвајају органи БиХ буду наметнути Републици Српској. То је драматична промјена у политиком смислу. Прихватајући тај концепт СДС-а, ПДП-а и НДП-а, Републике Српске нема“, рекао је Додик

Архива