Снажна подршка новоформираној скупштинској већини у Бијељини

11.05.2016 Актуелно

Додик је рекао да је у овим демократским процесима и промјенама у Бијељини учествовао и СНСД.

„Ово је велики дан када је манифестована и конституисана нова скупштинска већина у Бијељини, која граду треба дати шансу да се на бољи начин развија, те да на бољи начин употребљава локалним средствима“, рекао је Додик новинарима у Бијељини.

Он је захвалио свим другим политичким партијама и појединцима који су показали да Бијељина има демократску способност да на овај начин, кроз демократске процедуре, доноси веома важне одлуке.

„Ово је допринос интеграцији Републике Српске, јер до сада у Бијељини нисмо имали саговорника када је ријеч о републичким властима. Сада га имамо и то ће сада значити добробит за сам град и све људе који овдје живе“, рекао је Додик.

Он је напоменуо да је Бијељина једно од стратешких мјеста у Републици Српској.

„И раније смо исказивали пажњу овом граду, његовом развоју, а сада се стварају услови да то буде још боље“, рекао је Додик, који је и предсједник Републике Српске.

Он је изразио увјерење да ће кроз сарадњу са Скупштином града, њеним руководством и појединцима које именује локални парламент бити успостављена боља веза која може бити само на добробит људима који живе у Бијељини.

„Досад смо имали спречавања разних могућности, испразно нагуравање које никоме није донијело ништа добро, а поготову Бијељини“, рекао је Додик.

Он је истакао да су људи који су данас формирали нову скупштинску већину својим гласањем поручили да постоји једна другачија Бијељина која је интегрисана са Републиком Српском.

„Гласајући данас за нову скупштинску већину јасно је поручено да постоји друга, односно она Бијељина која је за сарадњу са Републиком Српском“, каже Додик.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић рекао је да је избором нове скупштинске већине потврђено оно што је СНСД говорио у протекла два мјесеца.

„Говорили смо да у Бијељини не дозвољавамо да појединци управљају градским буџетом на начин као да је то њихова приватна фирма. Око те идеје окупило се 16 људи који су од данас нова скупштинска већина у Бијељини“, рекао је Ћорић.

Он је додао да се на пословима од интереса за грађане Бијељине интензивно ради, те да ће тако бити и убудуће.

Српска демократска странка и градоначелник Мићо Мићић изгубили су данас већину у Скупштини града Бијељина.Нову скупштинску већину у Бијељини чини 16 одборника СНСД, ДНС, СРС, СП и Покрета Успјешна Српска.

Архива