Политички говори на отварању Ферхат-пашине џамије оскрнавили тај догађај

11.05.2016 Актуелно

„Турски премијер у оставци Ахмет Давутоглу је својим говором покварио први дио скупа на којем смо чули добре поруке представника вјерских заједница у БиХ“, рекла Цвијановићева за Радио-телевизију Републике Српске.

Цвијановићева је нагласила да вјерује, како каже, у разум народа, додавши да због тога до сада није коментарисала поруку коју је турски премијер у оставци послао током отварања Ферхадије.

Она сматра да народ апсолутно разумије поруке Давутоглуа када прича о једним, а не помиње друге жртве рата, велича једног, а не осуђује неке друге ратне лидере, те држи лекције о томе да ли Бањалука може или не да се одвоји од Сарајева, а не прича да ли Приштина може да се одвоји од Београда.

Цвијановићева је рекла да је сагласна са изјавом предсједника Републике Српске Милорада Додика да су на свечаности требало да говоре само представници вјерских заједница, а не политичари.

Истичући да је била задовољна када је слушала представнике вјерских заједница, Цвијановићева је рекла да је важно да је отворена обновљена Ферхадија и да је скуп прошао мирно, без најмањег инцидента.

Архива