Митинг има за циљ подршку развоју, изградњи и стабилности Српске

04.05.2016 Актуелно

Петровић је истакао да митинг има за циљ да пружи подршку развоју, изградњи и стабилности Републике Српске какву желе и за какву су боре њени грађани.

„Митинг има за циљ и изражавање мисли да смо против подјела, нереда, драматургија, политичких криза, издаје, продаје и понижења“, рекао је Петровић на конференцији за новинаре у Бањалуци, додавши да је прикупљена сва документација и да су добијене дозволе за одржавање митинга.

Он је напоменуо да ће владајућа коалиција у Српској 14. маја показати колико је одлучна да гради јаку и стабилну Републику и колико је бескомпромисна у одбрани интереса Српске и њених грађана.

Петровић је рекао да сваки грађанин који дође на митинг на достојанствен начин треба да покаже колико му је стало до Републике Српске, што ће овај скуп и показати. „Ми смо власт која мора да буде одговорна и која мора да покаже снагу и жељу за стабилном и јаком Републиком“, поручио је Петровић.

Он је прецизирао да је почетак митинга заказан за 12.00 часова, те најавио да ће се сваки дан у Музичком павиљону „Стакленац“ одржавати конференција за новинаре на којима ће јавност бити упозната о детаљима и активностима које се проводе када је ријеч о митингу.

Петровић је рекао да су представници владајуће коалиције, невладине организације и појединци незадовољни понашањем и, како је навео, издајничком политиком представника Републике Српске у Сарајеву.

„Људи који представљају Српску и који су власт на нивоу БиХ са високим платама од 8.000 КМ покушавају да се праве пријатељи Републике Српске и да чине добро Српској. Они то не раде ниједним својим потезом, а већ двије и по године не можемо ниједну њихову активност навести, као и ниједну марку доприноса у буџет Српске“, истакао је Петровић, подсјетивши да је СНСД и 2004. године организовао митинге због „издајничке политике, односно пребацивања надлежности на ниво БиХ“.

Коментаришући за исти дан – 14. мај најављени протест Савеза за промјене у Бањалуци, Петровић је рекао да је то „њихова жеља за нечим чега нема“, те истакао да вјерује у институције Српске да могу да одрже мир на улицама током протеста и да за то нису потребни Агенција за истраге и заштиту БиХ и Обавјештајно-безбједносна агенција.

„Опозицију треба питати зашто су након свих покушаја дестабилизације Републике Српске, Владе, Народне скупштине и МУП-а Српске дошли на крају да морају да изводе народ и да га обмањују лажним стварима“, навео је Петровић.

Он је истакао да је став владајуће колиције у Српској да ниједна надлежност и ниједна институција Српске није угрожена, додавши да би се то боље осјетило да опозиција заједно са њима ради у интересу грађана Српске.

„Имамо истовремено борбу са економском и финансијском стабилношћу, успијевамо да задржимо плате, пензије и да нема отпуштања радника, за разлику од њих када су 2005. и 2006. године оставили на рубу пропасти Републику Српску“, напоменуо је Петровић.

Архива