Кошарац: Протести СзП-а ће пропасти као што је пропала и њихова политика

12.05.2016 Актуелно

„СДС и остале странке из такозваног СЗП пропали су политички пројекат, само им то још нико није рекао. Бакир Изетбеговић и странци који стоје иза тог пројекта, који је скупо коштао све у БиХ, неће и не смију да признају сопствене грешке, већ Босића, Бореновића, Чавића и остале пропале политичаре из такозваног СЗП тврдоглаво гурају у протесте и сукобе с циљем рушења Републике Српске и њених институција“, истакао је Кошарац.

Он је оцијенио да је „све што су странке из такозваног СЗП урадиле откад са СДА дијеле власт у Сарајеву било катастрофално погрешно и неуспјешно“.

„Након скоро двије године велике приче о европским интеграцијама, тај процес поново тапка у мјесту. Нема механизма координације, нема пописа, нема инвестиција и улагања из Европске уније. Нема никаквог напретка и то не због Републике Српске, како подмеће Бакир Изетбеговић, већ због сталних покушаја његових сљедбеника да, уз помоћ Босића и осталих припејд политичара из такозваног СЗП, покоре Републику Српску и наметну јој политичку вољу Сарајева. Народ у Републици Српској то не подржава, што ће се виђети у суботу у Бањалуци“, рекао је Кошарац.

Он је додао да се „такозваном СЗП може приписати успјех једино у убирању великих плата и дневница, као и у запошљавању страначких кадрова и уже и шире родбине у заједничким институцијама у Сарајеву“.

„Грађани Републике Српске заиста треба да устану против оних који лижу скуте Бакиру Изетбеговићу, против оних који мјесецима безуспјешно покушавају да поткопавају и криминализују институције Републике Српске, против издајничке политике такозваног СЗП“, поручио је Кошарац.

Он је нагласио да ће СНСД и његови коалициони партнери, као и бројни грађани који нису политички ангажовани, у суботу у Бањалуци показати како се воли и брани Република Српска.

„Биће нас много, много више зато што у Републици Српској има много више оних који воле, а не мрзе и много више оних који би да граде, а не да руше. Таква порука и таква слика из Бањалуке ће у суботу отићи у свијет“, истакао је Кошарац.

Он је рекао да не очекује инциденте, иако је, како каже, евидентно да такозвани СЗП има намјеру да их изазове.

„Постоје одређене информације да ће се присталицама такозваног СЗП придружити и један број лица које ће у протесте убацити Бакир Изетбеговић и СДА. Упркос таквим најавама, убијеђен сам да ће МУП Републике Српске оба скупа, као и сједишта институција Републике Српске, обезбиједити на највишем професионалном нивоу“, закључио је Кошарац.

Архива