Континуитет напада СДА на све што носи префикс „српски“

10.05.2016 Актуелно

„Добронамјерну Николићеву изјаву да ‘БиХ жели свако добро, али да то исто жели и Републици Српској’ могу осудити само они који се ни 20 година послије рата и потписивања Дејтонског мировног споразума нису помирили са постојањем Републике Српске и који и данас желе њен нестанак“, истиче се у саопштењу СНСД-а.

СНСД их позива да пажљиво прочитају Анекс четири Дејтонског споразума, односно Устав БиХ, јер се у њему нигдје не помиње „РС“, већ јасно, недвосмислено и искључиво Република Српска.

Република Српска, основана прије 24 године, постојаће заувијек, поручују из СНСД-а.

„Потпуно нам је јасно зашто су реаговали на добронамјерну и помирљиву изјаву предсједника Србије, која је и гарант Дејтонског споразума, а нису реаговали на скандалозне изјаве турског премијера у техничком мандату Ахмета Давутоглуа које су у супротности са уставним поретком БиХ“, наводе из СНСД-а.

Из СНСД-а поручују да ће већ за десетак дана са политичке сцене отићи Давутоглу и његова неоосманска политика. „СНСД ће учинити све да његовим путем, у историју, крену и сви они који желе нестанак Републике Српске или са њима сарађују“, наглашава се у саопштењу.

СНСД подсјећа СДА на чињеницу да Република Српска никада није блокирала процес европских интеграција, већ је, насупрот томе, све услове испуњавала на вријеме и прије свих других у БиХ, чувајући притом уставни поредак, надлежности и ниво аутономије и никако другачије, а тако ће се понашати и у будућности.

Архива