Комарица треба да повуче своју изјаву као неосновану и недоличну

20.05.2016 Актуелно

Додик каже да би тада могло да се почне враћати повјерење.

„Нама треба повлачење његове изјаве, да се каже да је то грешка. Ја саосјећам са њим за страдалим Хрватима, као и за свима који су овдје страдали, али овакве спекулације које је бискуп изнио су недоличне“, нагласио је Додик.

Додик је новинарима у Бањалуци рекао да није видио саопштење бањалучког бискупа у којем тврди да својим ранијим изјавама није намјеравао да увриједи Србе, али да је у сваком случају добродошло ако је изразио жаљење, иако није повукао своју изјаву.

„И Срби су прогнани са других простора, на шта стално подсјећамо, али постоји начин на који се може рећи да је било Хрвата који су овдје страдали. И ја жалим због тога. Те приче се не могу поредити ни у ком погледу и изједначавати. Жао ми је због свих страдања на овим просторима, а можда би бискуп могао коначно да изрази жаљење због страдања Срба у Дракулићу и другим мјестима. Ако није, ево му прилике да то уради“, истакао је Додик.

Додик је рекао да остаје изјава која одзвања у свијести грађана као недолично понашање једног бискупа и нагласио да се мора учинити све да би се додатно разумјели.

Бањалучки бискуп Фрањо Комарица у данашњем саопштењу тврди да поређењем Бањалуке са Блајбургом није намјеравао да повриједи суграђане Србе и жртве српског народа из ратова, нити икога ко је погођен ратним страдањима ближњих.

Архива