Кавазовић да одбаци језик мржње

26.05.2016 Актуелно

„Након низа конкретних доказа да је живот Срба и Бошњака кренуо узлазном путањом, да се повјерење међу људе поново враћа, имамо једну увредљиву изјаву највишег муслиманског духовног ауторитета. Реис Кавазовић је овом изјавом штету нанио Исламској заједници и себи лично. Звао он нас Србима или некако другачије, ми ћемо ове године подржати једног кандидата у Сребреници, али не да би служио интересима једног народа, већ цијеле Сребренице, која је већ превише страдала и патила“, нагласио је Додик.

На питање Срне да прокоментарише Кавазовићев иступ на недавно одржаном скупу Бошњака у Швајцарској у којем је припаднике српског народа назвао „власима“, а за БиХ рекао да је „земља муслимана“, Додик је навео да би Кавазовићу поручио да ово није земља муслимана и да нема потребе да се против Срба боре гробовима, али има потребе да схвати да би корисно било да се и Срби и Бошњаци и Хрвати и сви који живе у БиХ боре, не једни против других, већ сви против незапослености, лошег начина живота, против предрасуда и искључивости.

„Реиса Кавазовића позивам да одбаци језик мржње и реторику свог претходника, кога смо упамтили као водећег бошњачког политичара, и да као духовни вођа свог народа учини све да нам будућност буде боља од прошлости и садашњости“, истакао је предсједник Српске.

Архива