Додик: Српска слободно и демократско друштво

15.05.2016 Актуелно

„Друго, Република Српска, односно њена полиција показала је да је у стању да да квалитетан одговор на безбједносне изазове, а ови протести јуче били су један од њих, и кориситим прилику да честитам Полицији Републике Српске на професионално урађеном послу. Истина да је на митингу власти било неколико пута више људи, што ми као владајућа коалиција понављамо посљедњих дана, да наша политика има већинску подршку народа“, истакао је Додик.

И коначно, каже он, сви захтјеви које је јуче испоставила опозиција су рециклажа свега оног што смо могли чути посљедњих мјесеци, и то су теме које се свакако не рјешавају на оваквим протестима, на шта смо и више пута упозоравали.

„Такозвана опозиција није пропустила прилику да на свом ротесту поново изнесе низ лажи и оптужби, у које више ни сами не вјерују. Евидентан је био и изостанак подршке грађана Бањалуке њиховим јучерашњим протестима што је индикатор колику подршку има Драган Чавић у главном граду Српске и како ће проћи на предстојећим изборима“, рекао је Додик.

Предсједник Додик је у изјави Срни најавио да ће власт у Српској и у времену које долази чинити све да Република Српска остане стабилна и мирна заједница свих њених грађана, која ће бити у стању да сервисира све обавезе према различитим категовирјама становништва.

„Избори су за неколико мјесеци, и они ће јасно показати колику подршку политичке партије из Српске уживају у народу. На то смо указивали и протеклих седмица, не да би некоме оспорили право окупљања, већ да би указали на узалудност таквог посла само пар мјесеци пред изборе. Драго ми је што је такозвана опозиција организовала своје протесте и што су и бројем оних које су окупили а и захтјевима које су упутили потврдили да смо у били праву све веријеме говорећи да немају велику подршку народа и да ништа оригинално не нуде. Наш народ би рекао – сами пали, сами се слупали“, поручио је Додик.

Архива