Додик: Српска послала поруку за мир и слободу

14.05.2016 Актуелно

Протест опозиције под слоганом „Ослободимо Српску“ одржан је у парку „Младен Стојановић“. Тамо се према званичним подацима, окупило између 5.500 и 6.000 присталица опозиције.

Република Српска данас је исписала нову страницу историје. У свијет је послала поруку да је за „мир и слободу“ и да има полицију која може да одговори готово свим безбједносним изазовима. За предсједника Милорада Додика данас су у Српској сви побједници. Показала је своје добро лице, упркос појединим прогнозама да ће бити поприште сукоба и ексцеса. У размаку од само километар и по, двије различите политичке концепције са различитим снагама и порукама, на најбољи могући начин промовисале су историју Републике Српске.

Ријека људи широм Републике Српске слила се на Трг Крајине да поздрави човјека који већ 10 година предводи побједнички тим. За њега кажу да је човјек који је сву своју енергију и визију уложио у развој и јачање Републике Српске. Својом харизмом створио је нова познанства широм свијета. Он је предсједника Русије, као и многе друге, уврстио на листу пријатеља и заштитника Републике Српске. Милорад Додик данас је највећа сметња политичком Сарајеву и опозицији која, већ 10 година не може да га побиједи на изборима, па се одлучила за улицу. И данас им је послао поруку да је за мир, слободу и стабилност, за поштовање Дејтонског споразума и да је против било каквог наметања из Сарајева.

Република Српска и Бањалука данас су исписале свијетлу страницу историје, поручио је предсједник Додик, оцијенивши да се Српска данас брани од издаје у Срајеву.

– Издаја је када одете у Сарајево и климнете главом умјесто да кажете да сте Србин. Не смијете рећи да волите Србију, издаја је када усвајате механизам координације, а да нисте питали власти Републике Српске…- рекао је Додик.

Додик је упитао Младена Босића због чега му смета апел српског патријарха Иринеја који је позвао на српску саборност, а не смета му изјава турског премијера Ахмета Давутоглуа у срцу Бањалуке, када је величао лик и дјело Алије Изетбеговића.

Предсједник Републике позвао је окупљене грађане да узвикну „Србија“, а Босићу поручио да у тој земљи не живе екстремисти.

ВИДЕО

 

 

Галерија 1

[widgetkit id=70]

Галерија 2

[widgetkit id=71]

 

 

Архива