Додик: Србима нема слободе без Српске као државе

08.05.2016 Актуелно

Додик је рекао да Давутоглу на свечаности отварања Ферхадије у Бањалуци није оклијевао да пошаље неоосманске поруке, које несумњиво иду у правцу да Србима укажу да Турска не одустаје од мијешања у унутрашње ствари БиХ, сматрајући да је то њихово природно право.

„Та њихова промоција читавог овог простора као њиховог говори да ми овдје морамо да јачамо институције Републике Српске, да Српска као држава мора да ојача свој капацитет и да смо свјесни да наше слободе на овом простору нема без Републике Српске као државе“, истакао је Додик.

Он је данас у Козарској Дубици, на заједничкој конференцији за новинаре са предсједником Србије Томиславом Николићем, рекао да поруке Турске упућују на то да они овдје уважавају само бошњачки народ.

Додик је рекао да је као предсједник Српске присуствовао јучерашњој свечаности отварања обновљене Ферхат-пашине џамије у Бањалуци, те да није говорио на том скупу јер није уважен његов захтјев да се тамо истакне застава Републике Српске, имајући у виду чињеницу да се догађај одржава на територији Српске.

Архива