Додик: Република Српска је држава, а без државе нема слободе

14.05.2016 Актуелно

„Данас бранимо Републику Српску од унутрашње издаје, а издаја је кад одете у Сарајево и климате главом, кад у Сарајеву не смијеш да браниш Републику Српску, кад не смијеш да кажеш да волиш Србију… То је издаја“, рекао је Додик.

Он је истакао да је Република Српска држава, и додао да српски народ научио да је слобода једнако држава и да без државе нема слободе.

„Зато морамо да се боримо за државу, а наша држава је Република Српска, не интересују нас бјелосветски хохштаплери који кажу да Република Српска није држава – Република Српска је држава“, поручио је Додик и додао да српски народ има двије државе – Србију и Републику Српску.

Додик је навео и да Република Српска хоће мир и слободу за све, јер је српски народ кроз историју доносио слободу свима.

Он је истакао да Република Српска не може бити предмет поткусуривања и нагласио да Српска не жели да буде предмет прогона.

„Ми кажемо – немојте нам дирати Републику Српску, не можемо вам ништа дати од ње, јер ако дамо њу, дајемо своје срце, љубав и слободу, ако нема слободе нема ни државе“, рекао је Додик и додао да Бањалука данас исписује своје најсвјетлије странице историје.

Додик је, коментаришући скуп опозиције, рекао да је на митингу власти седам пута више грађана, али је упозорио да им „не пада на памет“ да праве инициденте.

Он је позвао окупљене да се разиђу у миру, поручивши да Република Српска није никакав реметилачки фактор, те да је данашњим скупом показује да је за мир и стабилност.

Додао је и да је Република Српска показала да у истом дану, на раздаљини од километра, могу да се одрже два скупа различитих политичких порука, да никоме ништа не фали и да не буде сукоба.

Наводећи да је БиХ „ровит простор“ и да је изложена деловању радикалних и терористичких покрета, Додик је рекао да се муслиманима мора пренети да се зна да нису сви терористи и да треба да помогну да се изборимо против најезде тероризма која угрожава све.

ВИДЕО

 

Галерија 1

[widgetkit id=70]

Галерија 2

[widgetkit id=71]

Архива