Додик: Општина Лакташи може да располаже имовином

17.05.2016 Актуелно

Коментаришући противљење СДП-а што је између општине Лакташи и МУП-а Српске потписан уговор о преношењу власништва над имовином, Додик је рекао да се тим жели омогућити формирање центра за обуку у коме ће бити обједињене све полицијске активности.

Додик је рекао новинарима пред почетак сједнице Народне скупштине да ће у тој касарни бити сједиште Специјалне јединице полиције, која ће бити и већа и боље опремљена, као и мјесто гдје ће се обучавати полицијске јединице посебне намјене које се налазе широм Републике Српске.

„То ће бити и база Специјалне јединице, али и логистички центар полиције. Битно је да Република то има. Нека СДП брине о Федерацији БиХ, нема овдје шта да брине“, поручио је Додик.

Коментаришући медијске наводе да је Фондација Џорџа Сороша „Отворено друштво“ финансирала протесте Савеза за промјене 14. маја у Бањалуци, а о чему ће представници опозиције данас говорити на конференцији за новинаре у Београду, Додик је рекао да је о томе упознат из медија, али да, имајући у виду оно што о томе зна, то није далеко од истине.

„Пракса коју смо видјели на другим мјестима, у другим земљама, говори у прилог могуће такве тврдње. То је веома тешко доказати. Имајућу у

Архива