Додик: Јукићева одлука незаконита и неприхватљива за Српску

19.05.2016 Актуелно

Завод за статистику Републике Српске ће, како је рекао, тражити да се резултати пописа објаве у складу са законом.

Додик је на прес конференцији истакао да је овом одлуком директор Агенције за статистику БиХ злоупотребио свој положај.

Затражио је да се питање пописа нађе и пред Савјетом министара БиХ и да одлука о објави резултата пописа буде суспендована. Позвао је српске представнике да, уколико се то не деси, не учествују у даљем раду и одлучивању Савјета.

Још једном је поновио, да изјава бањалучког бискупа Фрање Комарице, којом је Бањалуку упоредио са Блајбургом, не доприноси стабилизацији односа. Потребно је, каже, позвати Комарицу да се извини и огради од ове изјаве, јер „другачије неће бити сарадње и развијања добрих односа“.

Упитан да прокоментарише данашње изјаве министра безбједности БиХ Драгана Мектића, да контролише РТРС, Додик је одговорио да то није тачно и да је РТРС независни Јавни сервис, додавши да је данас звао Мектића, који му је преко секретарице поручио да нема шта с њим да разговара.

Коментаришући недавно одржани протест опозиције и митинг власти, Додик је открио да је 14.маја уочи одржавања скупова, позвао лидера СДС-а Младена Босића да своје ставове изнесе на Тргу Крајине пред присталицама владајућих странака, али и да њему то буде омогућено у парку „Младен Стојановић“ на протесту опозиције, што је, како је рекао, Босић одбио.

Архива