Додик изразио захвалност Вучићу за исказану одговорност

11.05.2016 Актуелно

Додик је истакао да ће на митинг који у Бањалуци организује владајућа коалиција у суботу, 14. маја, доћи они који су, прије свега, привржени мирном представљању Републике Српске.

Он је рекао да постоје спекулације о наводном доласку неких екстремистичких група и оцијенио да у тим спекулацијама постоје и зле намјере.

„Што се тиче нашег митинга подршке Републици Српској нити прихватамо те групе, нити смо људи који имају ментални склоп те врсте“, изјавио је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Он је рекао да је сигуран да ће оба скупа која су планирана за суботу, 14. маја у Бањалуци бити безбједна и да као човјек који има одговорност и као предсједник Републике Српске и странке потпуно стоји иза оног што мора и треба да ураде државни органи, а то је да чувају стабилну и мирну ситуацију.

„У том погледу неће се оклијевати ни према коме“, истакао је предсједник Српске.

Он је рекао да ће заштита јавног реда и мира бити приоритетан задатак полиције и да полиција има овлаштења да предузме мјере.

„Ја им дајем подршку без обзира на коју страну се то односило, посебно ако је ријеч о неком ко је трећи у свему. Тај не треба ни да уђе у Републику Српску нити да дође у Бањалуку на било који скуп“, нагласио је Додик и апеловао на организаторе протеста опозиције и митинга владајуће коалиције да скупови буду одржани у миру.

Архива