Додик и Цвијановићева на радном ручку са америчким хирурзима

29.05.2016 Актуелно

Додик и Цвијановићева изразили су захвалност америчким хирурзима који су јуче заједно са домаћим љекарима на Клиници за пластично-реконструктивну хирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске обавили три операције – естетску реконструкцију лица, корекцију урођених аномалија, трансфер масти и секундарну корекцију урођених аномалија.

Они су оцијенила да је њихова посјета Републици Српској од великог значаја за наставак даље сарадње између Министарства здравља и социјалне заштите Српске и Одјељења пластичне и реконструктивне хирургије америчког медицинског универзитета „Џонс Хопкинс“.

Долазак америчких хирурга резултат је потписаног споразума о сарадњи између Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Одјељења пластичне и реконструктивне хирургије америчког универзитета „Џонс Хопкинс“.

Сарадња подразумијева и посјете љекара из Републике Српске у САД. У плану су и други пројекти, као што је едукација студената и доктораната са Медицинског факултета у Бањалуци на универзитету „Џонс Хопкинс“.

Архива