Додик: Грађани да масовно подрже митинг Срцем за Српску

05.05.2016 Актуелно

„Ми нисмо као владајућа структура могли да дозволимо да из Бањалуке оду слике протеста против власти, а да се не види подршка овој власти од народа“, рекао је Додик новинарима у Приједору, након састанка са лидерима ДНС-а и СП-а Марком Павићем и Петром Ђокићем.

Он је најавио да ће, у складу са данашњим договором, почетком идуће седмице позвати поново лидере да Република Српска пошаље поруку стабилности, а не дестабилизације, те одбацио као нетачне тврдње Савеза за промјене да власт има намјеру да убаци групу у протесте Савеза за промјене ради дестабилизације.

„То демантујем. Али, наше службе говоре о томе да је тај протест који они организују координиран од једног страног центра, за који ми знамо, и који је одржао састанак с њима на Палама након сједнице главног одбора и тачно знамо двојицу људи странаца који су ту били и знамо да се радно то води као митинг жпосљедња шансаж“, рекао је Додик.

Говорећи о наступу на локалним изборима, он је потврдио да ће општине и градови имати заједничке кандидате и да ће постизборни наступ бити такав да ће странка која добије начелника, без обзира на изборни резултат, другој странци уступити мјесто предсједника скупштине.

„Ми ћемо већ 8. маја на сједници Главног одбора подржати овакав приступ и овакву расподјелу општина“, најавио је Додик.

Састанку у Приједору присуствовали су и генерални секретари СНСД-а и ДНС-а Лука Петровић и Драгутин Родић.

 

„Инцков извјештај пун нетачних оцјена“

Предсједник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорад Додик рекао је да је извјештај високог представника у БиХ Валентина Инцка пред Савјетом безбједности УН, иако га није видио, вјероватно пун шпекулација и нетачних оцјена о Републици Српској, „што је дио традиције коју он тамо промовише“.
„И ми смо тамо доставили наш извјештај и мени је драго што ће путем одређене структуре, прије свега руске, он бити доступан и другим чланицама Савјета безбједности. Чуће се и наше виђење свега тога“, рекао је Додик у Приједору након сусрета са предсједницима Демократског народног савеза Марком Павићем и Социјалистичке партије Петром Ђокићем.
Додик је рекао да високи представник годинама не одустаје од исте праксе и спекулација и нетачних података које даје свјетској организацији.
„Као што смо могли раније да читамо и да видимо, све се заснива на медијима који у Федерацији пишу како пишу или на неким другим изворима који су веома сумњиви и нетачни.
Савјет безбједности не заслужује такав шарлатански извјештај високог представника“, навео је Додик

Архива