Додик: Бошњаци не желе релевантне податке о попису

12.05.2016 Актуелно

„Бошњаци сада не желе да поштују Закон о попису становништва у БиХ и ушли су у различите малверзације и спекулације. Званични подаци пописа становништва показаће да пада њихова прича о етничком чишћењу, јер ће се видјети да 150.000 Срба нема у Сарајеву“, рекао је Додик.

Он је истакао да ће се и прича о масовним страдањима Бошњака у протеклом рату и више од 300.000 погинулих показати неистинитом, јер је према званичним подацима у БиХ погинуло укупно 96.000 људи.

„Попис није само констатација онога што јесте сада, него ће дати одгворе на многе спекулације из рата и након њега. Потребно је поштовати закон и објавити релутате пописа“, додао је Додик.

Он је подсјетио да је у Сребреници приликом пописа становништва у стану од 70 квадрата било пријављено 100 људи.

Говорећи о арбитражном трибуналу за Брчко дистрикт, Додик је рекао да ова институција више нема смисла и да постоји само да би се пријетило евентуалном промјеном статуса Брчког.

„Република Српска не може имати повјерење ни у Уставни суд БиХ, гдје су судије три странца и два Бошњака. Сада је јасно колико је важно да се регулише питање овог суда и жао ми је што сви политичари нису схватили опасност од његовог рада“, каже Додик.

Он је напоменуо да нема кретања БиХ напријед док не буде ријешено питање Уставног суда БиХ.

Архива