Цвијановић: „Посљедња шанса“ примијењива на будућност опозиције (ВИДЕО)

10.05.2016 Актуелно

Цвијановићева је слоган опозиције „Посљедња шанса“ оцијенила као трагикомичан и навела да је то посљедња шанса за опозицију да остане на окупу.

„Посљедња шанса“ – ово је слоган опозиције који може само да се примијени на будућност њихове политике, сматра премијерка Српске. Митинг подршке власти биће празник за Републику Српску и то, истиче, због порука које желимо да се пошаљу са тог скупа.

Она је напоменула да се Влада Републике Српске први пут суочава са новом политичком чињеницом да на нивоу БиХ има људе који долазе из Републике Српске, а да са њима не може остварити адекватну сарадњу и заједно радити у интересу Српске.

– Те политичке партије врше веома лоше власт на нивоу БиХ, изоловано и на начин да се обрачунавају са институцијама Републике Српске. Те партије су на власти у већини општина Српске у којима је ситуација катастрофална и нису оправдали повјерење грађана – каже Цвијановићева.

Протести опозиције треба да се посматрају у ширем контексту, у свјетлу протеста у Македонији и широм регије, каже Цвијановићева. Очигледно је да неко жели да изазове протесте овдје и не жели да уђе у изборну годину онако како је предвиђено.

Предсједница Владе Српске вјерује, како каже, у разум народа. Због тога до сада није коментарисала поруку коју је турски премијер у оставци послао током отварања Ферхадије.

Влада предводи политику самосталне Републике Српске, за разлику од опозиције која се бори за јачање институција БиХ, упозорава Цвијановићева и закључује – порука митинга биће да су они који подржавају инситуције Српске у већини.

Комплетну ТВ емисију Лазански директно можете погледати овдје.

Архива